Zzp’er zijn is leuk

Je hebt enorme vrijheid omdat je zelf je uren kan invullen en je werktijden kan bepalen. Je bent je eigen baas dus bijna alles is mogelijk. Hoe werkt dit in de zorg?

Zelf plannen

Als zzp’er kies je zelf je eigen diensten. Je kan heel veel uren draaien, zelf kiezen wanneer je wilt werken, 400 uur per maand draaien, dubbele diensten maken, een grote omzet maken en een dure auto kopen. Dit is erg leuk aan het zijn van zzp’er, je bepaalt veel zelf. Wil je liever een maand iets meer of minder uren maken, dan kan dat. Maar draait het in de zorg eigenlijk wel om veel uren maken? Draait het niet om het leveren van kwalitatief goede zorg? En kan dat wel als je dubbele diensten draait en 400 uur per maand maakt? Ben je dan nog net zo fris en kan je nog goed geconcentreerd werken? Helaas kan dat niet.

Fris blijven

In de zorg is het belangrijk dat je fris blijft en geconcentreerd kan werken. Werk dus geen 400 uur per maand en plan geen dubbele diensten in. Je kan nog steeds je eigen uren inplannen, maar zorg ervoor dat dit er niet teveel zijn. Zorg ervoor dat je zelf mentaal en fysiek ook gezond blijft. Je kan nog steeds een goede omzet maken met wat minder uren.

Share this story: