Bijeenkomst wet DBA

Op woensdag 1 juli hadden wij vanuit Contra Zorgbemiddeling een bijeenkomst over over de wet DBA. Dit is een wet die in 2016 in de plaats van de VAR tot leven is geroepen. De criteria die binnen de wet DBA is vastgesteld zou de VAR moeten vervangen. Omdat de belastingdienst deze criteria niet kan handhaven wordt er voor nu niet niets met de criteria gedaan behalve toetsen op kwaadwilligheid. Dat is een afspraak die tot 01-01-2021 is gemaakt. Er is een webmodule gecreëerd waar de criteria naar voren komen. In deze webmodule kan de opdrachtgever toetsen of de opdracht die hij heeft geschikt is voor een werknemer of een opdrachtnemer. Deze webmodule gaat als Pilot draaien in de zorg en de bouw om te leren of deze te handteren, maar ook door de belastingdienst te handhaven. Zoals wij hebben ondervonden zitten veel onduidelijkheden in de webmodule en oneerlijk vraagstellingen waardoor er snel veel punten gescoord kunnen worden wat uiteindelijk resulteert in een advies om de opdracht aan een werknemer te geven ipv een ondernemer. Er zal dus nog een uitdaging zijn om de criteria scherp te krijgen en de webmodule eerlijk en reëel. De verwachting is dat de wet DBA pas na de zomer van 2021 of wellicht pas in 2022 van kracht kan gaan. Dus geen paniek! Er is nog niets aan de hand. Wel kan jij als ondernemer vast kijken of jij je meer kan specialiseren. het vergoten van jou expertise geeft jou meer kansen als ondernemer.

Klik hier om de criteria van de webmodule te downloaden.

Bijeenkomst wet DBA

Contactgegevens

Schrijf je in voor de cool challenge!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Schrijf je in voor de cool challenge!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.