Wilt u meer informatie over Contra Zorgbemiddeling?

Emile

<img class=”alignnone wp-image-2568 size-medium” src=”https://contratrainingen.nl/wp-content/uploads/sites/2/2012/12/Emile-1-300×246.jpg” alt=”Emile” width=”300″ height=”246″ />

<h2>Emile Daalmeijer</h2>

Vanaf 1999 werk ik met mensen met een verstandelijk beperking. Mijn carrière in de zorg is begonnen bij de Cruqiuishoeve. Na twee jaar ben ik overgestapt naar Abrona in Huis ter Heide, ik kreeg toen voor het eerst te maken met moeilijk gedrag ofwel met agressie.  In die tijd werd er heel anders gedacht over hoe om te gaan met agressie; er werd beheersmatig gewerkt waardoor er veel conflicten en discussies ontstonden binnen de teams. In die periode heb ik veel meegemaakt een cliënt heeft een keer een wurgpoging gedaan, wij hebben een cliënt, uit pure onmacht, over de grond gesleept om haar op haar kamer te krijgen. Zij werd letterlijk bij kop en kont opgepakt, iemand bij de linkerarm, iemand bij de rechterarm, iemand bij de broekriem, een ander bij haar rechterbeen en ik had haar linkerbeen vast. De cliënt schopte en sloeg, met alle gevolgen van dien. Gelukkig is er niemand geblesseerd geraakt. In die tijd was Abrona bezig met het implementeren van ‘professioneel omgaan met agressie’. Kort daarna ontvingen wij onze eerste training ‘omgaan met agressie’ en vanaf dat moment wist ik, dit kan anders. Al snel bleek dat, als je op de juiste manier wilt ingrijpen en afzonderen, je goed moet weten hoe de verschillende technieken werken. Een vijfdaagse training is leuk en goed, maar juist het beoefenen na de training is belangrijk om zo blessures te voorkomen. Om die reden ben ik om de week met mijn team gaan oefenen. Dit wierp zijn vruchten af. Binnen Abrona werd er gezocht naar trainers om medewerkers de technieken bij te brengen en hoe om te gaan met agressie. Vanaf dat moment ben ik trainer geworden in ‘professioneel omgaan met agressie’. Dit doe ik inmiddels acht jaar met heel veel plezier en passie!

Al de ervaringen die ik heb opgedaan, de leuke maar ook de minder leuke, hebben mij een duidelijk beeld gegeven over mijn visie ten opzichte van de zorg, maar ook over mezelf. Mijn visie is duidelijk: ik wil door mijn ervaringen, mijn visie en mijn expertise een bijdrage leveren om de cliënten en medewerkers in de zorg te helpen.

Hartelijke groet,

 

Emile Daalmeijer

 

Demo Aanvragen

ContraDemo