9 Communicatie van het Rooster

Met wie praat jij over het rooster? Hou jij je manager goed op de hoogte? En hoe communiceer je het met je team? Heb je daar zelf tijd voor ingepland?

Vandaag wil ik graag wat tijd met je besteden aan het belang van goede communicatie als het aankomt op een rooster. Om duidelijk te maken wat ik bedoel geef ik je eerst een voorbeeld:

Ik heb eens een rooster gemaakt dat bijna perfect was. Iedereen heeft zijn zin gekregen, op 1 collega na. Zij vond het rooster met een woord: prut. Ik heb naar haar geluisterd waarom zij het niet goed vond en moest haar gelijk gegeven in wat ze mij vertelde. Maar ondertussen kon ik het rooster niet meer aanpassen, want alle andere collega’s gingen er al vanuit dat het rooster goed was en hebben hun afspraken daarop gemaakt.


Weet je, zei ik. Als jij deze maandmaandag het rooster kan werken zoals het nu is. Dan maak ik de volgende maand het perfecte rooster voor jou. Ik luister, ik erken haar in haar beleving en zoek een oplossing waar iedereen winst bij heeft. Ik heb het rooster niet aan hoeven passen. Het rooster klopte wel met de wettelijke kaders en haar vaste wensen. De maand daarna kreeg zij het perfecte rooster waar ze enorm blij mee was. De sleutel? Duidelijke en open communicatie.

Wil je weten wat ik te vertellen heb over communiceren?

Mijn vraag aan jou is nu: Maak jij tijd om je rooster goed te communiceren met de mensen die ervan afhankelijk zijn? Een uur in de week kan je een hele hoop tijd besparen en ervoor zorgen dat iedereen heel tevreden is met je rooster en je werk.

Heb je soms de behoefte aan om met iemand (van buiten je organisatie) te sparren over de problemen en kwetsbaarheden die je aantreft als je bezig bent met het rooster? Neem gerust contact met me op.

9 Communicatie van het Rooster

Contactgegevens

Schrijf je in voor de cool challenge!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Schrijf je in voor de cool challenge!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.